Almir Mujčić (3P) – Nova nada bihaćke hip-hop scene

mujcic

Prije svega, hvala ti što si izdvojio vrijeme za ovaj intervju. Možeš li se u kratkim crtama predstaviti našim čitaocima?
– Hvala uredništvu portala „Glas naroda“ na ovoj pruženoj prilici.Ja sam Mujčić Almir (3P) imam 18 godina,dolazim iz Bihaća,trenutno sam učenik Medicinske škole Bihać i bavim se repom sa svoja dva prijatelja,Mehmedom Mušetom (Metty) i Nedimom Hrustanovićem (Hrusto). Dosad smo objavili dvije pjesme, “Preokret” i “Trio”.
Koliko dugo se baviš hip-hopom?
– Hip-Hopom se ne bavim dugo,nije ni prošlo godinu dana otkad sam ušao u to na način da snimam pjesme,ali već par godina pišem tekstove,bilo to o sretnim ili tužnim momentima mog života.Nekad se dešava da se okupimo u društvu i svi na licu mjesta smišljamo rime i repamo ih.
Kako ocjenjuješ današnju muzičku scenu u Bihaću, šta nam nedostaje?
– S obzirom kako je to prije bilo,današnja muzička scena u Bihaću je dosta jača,a i također ima više repera.Nedostaje nam više ljudi da slušaju ovaj tip muzike i da podupiru lokalne repere,jer ima tako puno talenata na ulici koji su vrijedni slušanja.
Da li imaš nekog uzora u svom radu?
– Imam mnoge uzore u repu,kako iz Amerike,tako i sa naših prostora, a vrijedni spomena su Eminem,Nas,A$ap Rocky,Tech N9ne,Biggie,Ice Cube i mnogi drugi,a sa naše scene mogu izdvojiti repere poput Smoke Mardeljana,Kontre,Ajzija,Bruta,Stoke također i grupu Tram 11 koji su prvi digli rep na viši nivo.Ti svi stilovi također imaju utjecaj na moj rad pozitivno jer mogu izvući mnogo počevši od njihovog ritma,pisanja tekstova i samih poruka u tekstovima.Od njih sam također izvukao da tekstovi ne sadrže samo nabacane riječi već da imaju smisla i da pomoću toga prikažem realnost iz svoje perspektive.
Kakvi su planovi za 2017. godinu, da li ćemo možda slušati neke nove pjesme?
– Trenutno za 2017. godinu imamo planove za mnoge druge projekte,šta drugo da kažem osim toga da pratite naš rad i da vidite šta će tek da se desi.Naravno ostalim reperima želim puno sreće i pameti, jer kraj nas će im to trebati!
Za kraj želim da se zahvalim svojim roditeljima i svim prijateljima koji su uz mene i podržavaju moj rad od prvog dana.

Podijelite....Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Related posts