Šta je to s cazinskom kanalizacijom? Još jedan propali pokušaj pranja novca…

otrovna_zemlja

Živimo u državi koja je najpoznatija po proizvodnji ovaca bez mozga. Rode se insani, malo im voždovi isperu mozak i postanu ljudi zaslijepljeni hajvani – ovce bez mozga. Ali takvi smo mi, dobri, hrabri i radišni ljudi. Međutim kad uzmemo vlast u svoje ruke ne znamo je koristiti. Tad nam se nekako u naše sive moždane ćelije usadi kod po kom moramo biti dio stada. Blejati (psovati) sve što nam padne na pamet. I svi nam nešto krivi, samo mi samo smo eto nevini, jadni mali kurbani koje su svi prevarili. Lako potrčimo za samozvanim preporoditeljima, Još lakše im pojerujemo. Čak i svoje vlastite oči u laž utjerujemo samo da bi voždovima udovoljili. I dobar izgovor imamo za držanje samih sebe u laži: “Jebi ga, naš je čojek”. A ne jebi ga čovječe, jar taj čovjek da prostiš jebe nas. Šiša nas ko ovce, što i jesmo i godinama nas prevodi žedne preko vode. Al polako, nek ima kahve, malo brašna i duhana da se koji cigar smota i sve ok. Ne možemo mi tu ništa promijeniti.
Evo skoro godina dana kako su bivši ministar finansija u Vladi USK-a, poslanici ASDA i odmetnuti poslanici iz SDA i SBB-a pokušali u stilu Seada Kadića profuljati kreditno zaduženje Unsko-sanskog kantona za projekat izgradnje cazinske kanalizacije. I ništa tu ne bi bilo čudno da taj projekat od samog početka nije žestoko smrdio. Naime daleko manje općine, kojima rukovode daleko “slabiji menadžeri” vlastitim sredstvima su uspjeli izgraditi u svojim općinama kanalizacionu mrežu. Čak je i načelnik općine Cazin dolazio na sjednicu Skupštine USK-a kako bi pokušao izlobirati kreditno zaduženje USK-a za ovaj projekat koji je unaprijed osuđen na propast. Još nam u ušima odjekuje glas načelnika Ogreševića kako će oni eto sami svojimsredstvima napraviti tu famoznu kanalizaciju. A kako se to u Cazinu gradi i radi najbolje svjedoči famozni kružni tok na Gnjilavcu čija je cijena prenapuhana do besvijesti. Šo je najgore isti je završen,ali bez kanalizacionih, elektro i drugih instalacija ispod njega. Al kruha i igara dati narodu to je cilj. Na svu sreću na tom projektu su se i kola slomila preko leđa bivšeg premijera izudina Saračevića i ta sjednica Skupštine USK-a bio je početak kraja strahovlade Izudina _saračevića i ASDA.
zika
Koliko je štete ta vladvina lokalista koji pored toga što unutar kantona prave lobije, pa preferiraju jedne opštine u odnosu na druge pokazat će vrijeme. Najporaznija činjenica je ta što ti isti lokalisti prave lobije i unutar samih preferiranih opština. Tako je famozna cazinska kanalizacija predviđena samo za uži dio urbanog dijela općine Cazin, na kom živi neznatan broj stanovnika. Većina Cazinjana bi i dalje bila primorana koristiti septičke jame ili improvizirane odvode koji se izlijevaju direktno u potoke ili rijeke. Zašto se ne otpočinje s izgradnjom kanalizacionog sistema u općinu Cazin?
Razlog jednostavan! Prezaduženost! A izmakla se kantonalna sisa koju je gospoda naučila sisati do besvijesti!

Podijelite....Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Related posts