Tužilaštvo USK-a pretvoreno u djl “Amidžić”, pravda ipak nije tako slijepa!

pravda

Pravda je samo kod Boga. To i malo dijete zna. Međutim ljudska težnja usađena u srce svakog normalnog čovjeka je da bude što manje nepravde. MUP, sudstvo, tužilaštva, sve to bi trebalo da bude u službi pravde, u službi građana. Zbog toga i država kao oblik organizacije postoji, a u okviru države i policija, sudstvo, tužilaštva. Tako to funkcioniše u normalnim državama. Kod nas u BiH ništa nije normalno. Pa ni policija, sudstvo i tužilaštva. Najviše procesuiranih je onih koji su zbog siromaštva ukrali u državnoj šumi metar drva da prehrane mnogočlanu porodicu. Međutim biti faktor, odnosno obnašati jednu od odgovornih funkcija u jednoj od pomenutih institucija znači i profit u ličnom smislu za sve one koji nemaju trunke skrupula. Naime takvi beskupulozni pojedinci koriste moć koje im pozicije daju u svrhu ostvarivanja ličnih interesa. Zato se građani pitaju kako to unatoč spektakularnim hapšenjima velikih zvjerki vrlo malo ili nimalo njih bude do kraja adekvatno procesuirano. Veliki je to lanac koji obuhvata policiju, tužilaštva i sudstvo. Jer samo u sprezi pravosudnog kriminala može se roditi anarhija pravosuđa kakva vlada u BiH. U ovako stvorenoj anarhiji, gdje je kleptomanija visokog nivoa poželjna, mladi ljudi se osjećaju dezorijentirano i u sebi nose samo jednu želju i nagon – pobjeći iz države bezvlašća i anarhije.
Kod nas u USK stanje je možda i najgore u čitavoj državi. Jedna od zaslužnih za takvo stanje je i glavna tužiteljica Tužilaštva USK-a gospođa Fadila Amidžić. Svi znamo za mnoge kriminalne radnje od gradnje gradskog trga u Bihaću, Smaragdnog mosta, boračke zgrade, skrivanja prljavih gaća u suradnji s određenim inspektroima K MUP-a, šumskom kriminalu, kružnom toku u Cazinu, “zelenim receptima” i mnogim drugim radnjama. Upošljavanje jednog od članova obitelji u kakvu državnu instituciju prioritet je mnogima “Čuvarima” reda i zakona.
spžz
Proces ovladavanja Unsko-sanskim kantonom od strane pojedinih političkih moćnika doživio je kulminaciju u vrijeme strahovlade Izudina Saračevića. Određene interesne skupine koje imaju suradnju čak i s pristalicama Fethullaha Gulena infiltrirale su se u sve pore društva, pogotovo u sve nivoe i oblike vlasti. Na taj način su postali zaštićeni kao endemske vrste. Pogotovo su zaštićene mutne radnje od strane pripadnika ASDA. Ništa nelogično ako znamo da je tužiteljičin sin vijećnik u GV Bihać, gdje im je glavni partner ASDA. Iako boluje i nalazi se na bolovanju naša tužiteljica ne miruje. Trebaju se štititi interesi mataniziranih snaga. To što pojedini predmeti krupnog kriminala godinama kupe prašinu u ladicama Tužilaštva najmanji je problem. Inkriminirati sve putem portala u vlasništvu mladog Amidžića kako bi se lakše procesuirali nevini ljudi, dok glavni krivci glume veliku gospodu, najvažniji je posao pravosudne mafije. Krivične prijave od šizofreničnih prestupnika sklonih ASDA itekako piju vode kod naše tužiteljice.
fadila-amidzic-glavna-tuziteljica_680_344_70_s_c1-640x324
Pomažu tu i prijetnje od višegodišnjih prijestupnika,pomaže sve sem slova zakona! Međutim PRAVDA je spora ali ipak dostižna!

Podijelite....Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Related posts